Malaysia Green Coffee

Green Coffee

195

Kopi Hijau Membantu Menurunkan Berat Badan.
Menurunkan berat badan boleh menjadi perkara yang amat sukar dilakukan oleh semua orang, terutamanya jika seseorang itu tidak mempunyai disiplin yang kuat. Ramai orang telah mencuba pelbagai cara untuk menurunkan berat dengan menggunakan pelbagai jenis produk, tetapi masih tidak berhasil.

Tetapi pernahkah anda mencuba satu suplemen yang dikatakan dapat membantu dalam menurunkan berat dengan berkesan? Ia dipanggil Green Coffee. Ia kini telah menjadi suplemen penurunan berat badan yang popular di seluruh dunia. Ekstrak Green Coffee atau Kopi Hijau ini berasal daripada ekstrak biji kopi yang tidak dipanggang.

Bahan penting yang terkandung di dalam ekstrak biji kopi hijau ini adalah asid klorogenik, yang dipercayai memainkan peranan besar dalam proses menurunkan berat badan. Bahan ini bertindak dengan mengurangkan penyerapan lemak daripada makanan yang masuk ke dalam badan di samping meningkatkan metabolisme badan. Selain itu, ia juga mempunyai sifat antioksian yang membantu dalam menurunkan tekanan darah.

Secara umumnya, ekstrak biji kopi hijau adalah sama saja dengan biji kopi biasa, KECUALI ia belum dipanggang. Oleh itu asid klorogenik yang berada di dalam biji kopi hijau itu tidak hilang disebabkan oleh proses pemanasan. Sudah terdapat pelbagai kajian yang dilakukan yang membuktikan bahawa ekstrak biji kopi hijau sangat membantu dalam menurunkan berat badan. Jika anda tidak percaya, cubalah sendiri!

BUY

  • Green Coffee
SHARE
Previous articleVarikosette
Next articleGoji cream